keresés   
spacer Kosár Kosár    0 db termék mérleg mérleg  mérleg Belépés   mérleg Regisztráció   mérleg Kapcsolat   Kövessen minket a Facebookon is! Kövessen minket a Facebookon is!

MÉRLEGVÁSÁR
Minden, ami az Ön üzletébe kell!

Üdvözöljük Kedves Vendégünk! A bejelentkezéshez kattintson ide. FIGYELEM! Oldalunk új helyre költözött! Ide: http://merlegplaza.hu.
Nálunk mindent megtalál, ami mérleg, digitális mérleg, bolti mérleg, labormérleg, hídmérleg, hűtőpult, csemegepult, szeletelő, húsdaráló, mérleg, mérlegjavítás!

mérlegmérlegmérlegmérlegmérlegmérlegmérleg
mérleg
KATALÓGUS
Mérlegek126
Csemegepultok38
Hűtött faliregálok11
Húsdarálók17
Szeletelők23
Rozsdamentes bútorok24
Mérlegcímkék10
Hűtéstechnika165
Húsbolti felszerelések87
Címkéző berendezések2
Használt termékek2
Vágóhíd, vágópont31

  Keresés gyártó szerint
mérleg
   
mérleg

MENÜ
mérleg Céginformációk
mérleg Szállítás
mérleg Legkedveltebb termékek
mérleg Vásárlási tájékoztató
mérleg Hasznos linkek
mérleg Mérlegjavítás
spacer

mérleg
mérleg

Ohaus MárkakereskedésOhaus Mérleg kereskedés és szerviz
Az amerikai Ohaus a világ egyik legnagyobb mérleggyártója, mérlegeivel és szakmai tapasztalataival segítjük Önt az üzleti élet háttérvilágában.
Folyamatos naprakész információhoz juthat a mérlegekről webáruházunkban, videók, prospektusok és referenciák bizonyítják a mérlegek széleskörű profizmusát.

SAJÁT GYÁRTÁSÚ MÉRLEGEK
Raktári mérlegek: A mérlegek kiválóan alkalmasak raktári árú átvételre, ládás termékek mérésére. Széria és egyedi méretben is!
Extra lapos ipari mérleg: Olyan helyekre lett kifejlesztve, ahol a higiéniai előírások tiltják a padozatba való süllyesztést. Könnyen békázható!
Fali horgos mérleg: Egy mérleg, amely kétféle felhasználási lehetőséget nyújt. A horogra akasztható húsok gyors és pontos mérését teszi lehetővé. A lehajtható, saválló asztallap darabos áruk mérésére kiválóan alkalmas.
Hídmérleg: Süllyesztet (aknás) vagy kiemelt (rámpás) mérlegeink 9 m-től a 22 m-ig.

spacer

Amit a vágóhíd-vágópontról tudni kell

A helyi húsellátás és a kistermelők piacra jutását segítő rendeletet kihasználva több települési önkormányzat és vállalkozó fontolgatja vágóhíd vagy kisebb kapacitású vágópont indítását. Milyen jogszabályokat kell megismerni, betartani a tervkészítéstől a vágóhíd megnyitásáig, működtetéséig?

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) munkatársainak segítségével készített összeállításunk foglalja össze a teendőket.

Mindenek elott tudni kell, hogy az állati eredetű élelmiszereket előállító létesítmények - vágóhidak, daraboló és feldolgozó üzemek - működése engedélyhez kötött függetlenül a kapacitásától.

De a méretektől függ, hogy milyen elvárásokat kell teljesíteniük. Ezért pontosan meg kell határozni, mi a különbség a vágóhíd, kisvágóhíd, vágópont között. Az elnevezések a kapacitásbeli különbségeket takarják, amit már a tervezéskor figyelembe kell venni, és hatással van működtetésükre, minősítési kötelezettségeikre.

A vágóhíd gyűjtőfogalomként is használatos, s a kisvágóhídnak, vágópontnak is lényege, hogy „olyan állatok levágására és zsigerelésére szolgáló létesítmény, amely állatok húsát emberi fogyasztásra szánják" mondja ki a 853/2004/EK rendelet.

A kisvágóhíd - a 28/2010 (XI.8) VM rendelet szerint - az a létesítmény, amely kapacitása nem haladja meg éves átlagban a heti 75 szarvasmarhát vagy 200 sertést. Ezek mentesülnek a vágóállatok vágás utáni minősítésére szolgáló minősítő helyiség üzemeltetése alól. Ám ezt kérelemre a területileg illetékes megyei MgSzH-nak kell engedélyeznie. A vágópont olyan engedélyezett vágóhídként nyilvántartott létesítmény, ahol a vágókapacitás nem haladja meg a napi

- 15 darab sertés, juh, kecske,
- 4 darab szarvasmarha mértéket.
A vágóponton az egyes állatfajok vágását időben elkülönítve kell végezni, s a levágandó fajok bármilyen kombinációja nem lehet több naponta 2,5 állategységnél.

A vágópont üzemeltetőjének vállalnia kell, hogy időszakosan vagy kis mennyiségben az 50 km-es körzeten belül működő kistermelők számára is végez vágást. Ez a kikötés elsősorban a kistermelők és családi gazdaságok piacra lépésének megkönnyítését szolgálja, a vágópont üzemeltetőjének pedig biztos megrendelői hátországot nyújthat.

A vágóhidak engedélyezési eljárása

Kisvágóhíd vagy vágópont létesítésének alapfeltételeit foglaljuk össze alábbi írásunkban.

Az első lépés az építési engedély megszerzése, amelyet a leendő telephely szerint illetékes önkormányzat építésügyi hatóságánál kell kezdeményezni a tervdokumentáció benyújtásával. Ennek tartalmi követelményeit a 68/2007. (VII. 26.) FVM-EüM-SZMM rendelet határozza meg. A tervdokumentációnak a tevékenységi kör meghatározása mellett egyebek között tartalmaznia kell

- a hivatalos helyszínrajzot,
- a technológiai folyamatábrát,
- a technológiai elrendezési rajzot M 1:50 méretarányban,
- az anyagmozgatási és személyforgalmi tervet,
- a műszaki-technológiai leírást,
- az épületgépészet szerelvényezési, fűtési, szellőzési, világítási, hűtési terveket,
- a gyártástechnológia szerinti gépjegyzéket,
- közmű nyilatkozatot,
- melléktermék és a hulladékkezelési valamint ártalmatlanítási tervet,
- az ivóvíz minőségét tanúsító vízvizsgálati eredményt.

A tervezésnél bizonyos higiéniai szempontokat is figyelembe kell venni, amelyek betartásával elkerülhető, hogy a vágás, darabolás során a húst fizikai, kémiai vagy mikrobiológiai szennyeződés érje. Ennek érdekében úgy kell kialakítani, burkolni a helyiségeket, hogy tisztításuk, fertőtlenítésük könnyedén elvégezhető legyen.

Mindezek mellett az alkalmazottaknak is megfelelő körülményeket kell biztosítani, hogy képesek legyenek betartani a személyi higiéniára vonatkozó előírásokat (öltöző, hideg-meleg vizes mellékhelyiségek).

Az állatjóléti előírásokról sem szabad megfelejtkezni. Egy nagy kapacitású vágóhíd esetében gondoskodni kell megfelelő méretű istálló(k)ról a vágásra beszállított állatok számára. A vágópontok esetében elegendő lehet egy fedett karám kialakítása.

A vágóhíd illetve vágópont üzemeltetőjének a létesítmény területén biztosítani kell egy helyiséget a hatóság kizárólagos használatára, de vágópontok esetében ez a „helyiség" jelenthet csupán egy zárható szekrényt az üzemeltető irodájában.

Jó tudni, hogy az eljárás megindításakor kell leróni az úgynevezett igazgatási szolgáltatási díjat, amelynek mértékét a 89/2005. (X.11.) FVM-EüM-ICsSzEM-PM rendelet határozza meg. Az illeték lerovása után az építésügyi hatóság állásfoglalásra megküldi a tervdokumentációt az illetékes szakhatóságoknak, akik írásban véleményezik azt.

Ha a tervdokumentáció kiállta az építési hatóság és a szakhatóságok próbáját, és az építtető a mesteremberekkel és építési vállalkozókkal is megküzdve felépítette létesítményét, megteheti a következő lépést.

Második lépésként az építményre használatbavételi engedélyét kell megszerezni szintén az önkormányzat építésügyi hatóságától. Ehhez az első fázisban érintett szakhatóságok írásbeli hozzájárulását az önkormányzat kéri meg, ám a hozzájárulás kiadásához a szakhatóságok helyszíni szemlét tarthatnak.
Fontos: a használatbavételi engedély nem hatalmaz fel működésre, csak a létesítmény üzemkész állapotát tanúsítja!

A működési engedély megszerzése

A harmadik lépésben működési engedélyt kell beszerezni a telephely szerint illetékes fővárosi és megyei kormányhivatalok szakigazgatási szervénél.
A működési engedély kiadásához az Igazgatóság minden esetben helyszíni szemlét tart. A helyszíni szemle során az üzemet működés közben kell bemutatni, sőt a tulajdonos csak arra a tevékenységre kaphat működési engedélyt, amelyet működés közben bemutat. A helyszíni szemle után legfeljebb 3 hónapra szóló ideiglenes, majd újabb, sikeres szemle után végleges működési engedélyt kap a létesítmény. A két szemle azért szükséges, mert a működés engedélyezésének alapját képezik az élelmiszerbiztonságot szolgáló önellenőrzési rendszer, a HACCP működtetésének dokumentumai is, ezek azonban az első szemle időpontjában értelemszerűen még nem állnak rendelkezésre. A működési engedély tartalmazza: - a végezhető tevékenységet, - a megengedhető maximális kapacitás adatokat, - és a létesítmény számára megadott úgynevezett engedélyezési számot. A termelés csak akkor kezdhető meg, illetve termék csak akkor hozható kereskedelmi forgalomba, ha a létesítmény rendelkezik működési engedéllyel. A működési engedélyezésért a már említett rendelet szerinti igazgatási szolgáltatási díjat kell fizetni az Igazgatóság számlájára a működési engedélyezési eljárás megkezdésekor.

spacer

Kövessen minket a Facebookon is!  hírek Kövesse a Mérlegvásar.hu blogját!

MERLEGVASAR.HU - merlegvasar.hu, Magyarország egyik legnagyobb mérleg és kellék forgalmazója - mérleg, mérlegek, digitális mérleg, ipari mérleg, labormérleg, bolti mérleg, csemegepult, hűtőpult, húsdarálók, szeletelők, mérlegjavítás, MERLEGPLÁZA
minden ami az Ön üzletébe kell
email: office@merlegvasar.hu
© Moksaphoto